Dzisiaj jest: Wtorek, 17.10.2017 Imieniny: Wiktora i Małgorzaty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Szaszłyk z suszonymi śliwkami i szynką


29.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 24 sztuki kawałki mięsa z kurczaka z piersi (ok.80dag)
  • 1 łyżka  przyprawy do drobiu
  • 1 pęczek  szczypiorku
  • 6 sztuk ziarenek kolendry
  • pieprz cayenne
  • 12 sztuk cienkich plastrów wędzonej szynki
  • 12 sztuk dużych suszonych śliwek
  • 1 łyżka  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Kawałki kurczaka oprószyć przyprawą do drobiu. Szczypiorek drobno posiekać, połowę dodać do mięsa. Doprawić rozgniecioną kolendrą i pieprzem cayenne. Całość dobrze wymieszać, by przyprawy okleiły wszystkie kawałki mięsa.
  2. Plastry szynki przekroić na pół na wąskie paski, śliwki namoczyć (10min.). Owinąć kawałki kurczaka plastrami szynki i nabijać na szpaki, na przemian z osączonymi śliwkami. Piec na ruszcie lub patelni grillowej 10-15 min. obracając, by się zrumieniły ze wszystkich stron, ale się nie przypaliły. Posypać resztą szczypiorku.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE