Dzisiaj jest: Sobota, 20.04.2024 Imieniny: Czesława i Agnieszki



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Szparagi panierowane z mango


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk ugotowanych białych szparagów
  • duże mango
  • 1 szklanka  truskawek
  • 1/2 sztuki litra oleju rzepakowego
  • 2 łyżki  startego parmezanu
  • 3 sztuki jajka
  • 6 łyżek  mąki
  • zielony pieprz w zalewie
  • dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • 3 łyżeczki  oliwy
  • sól
  • biały pieprz
  • kilka listków sałaty
  • 1 łyżka  sezamu

Sposób przyrządzania:

  1. W misce roztrzep jajka, dodaj parmezan, mąkę, szczyptę soli, pieprzu, wymieszaj. Osączone szparagi zanurzaj w cieście i smaż ok. 3 minut na rozgrzanym oleju.
  2. Truskawki i mango dokładnie opłucz i osusz. Mango obierz ze skóry. Owoce pokrój w drobną kostkę. Dymkę umyj, cebulkę i szczypiorek posiekaj.
  3. Zrób sos: musztardę wymieszaj z octem i oliwą, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sałatkę z sosem winegret.
  4. Wyłóż na talerz liście sałaty i szparagi. Dodaj do nich sałatkę, posyp szczypiorkiem, zielonym pieprzem i sezamem.
Smacznego !


Źródło przepisu: gazeta olivia


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE