Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.03.2019 Imieniny: Cyryla i Edwarda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Szparagi panierowane z mango


15.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 12 sztuk ugotowanych białych szparagów
  • duże mango
  • 1 szklanka  truskawek
  • 1/2 sztuki litra oleju rzepakowego
  • 2 łyżki  startego parmezanu
  • 3 sztuki jajka
  • 6 łyżek  mąki
  • zielony pieprz w zalewie
  • dymka ze szczypiorem
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 1 łyżeczka  octu winnego
  • 3 łyżeczki  oliwy
  • sól
  • biały pieprz
  • kilka listków sałaty
  • 1 łyżka  sezamu

Sposób przyrządzania:

  1. W misce roztrzep jajka, dodaj parmezan, mąkę, szczyptę soli, pieprzu, wymieszaj. Osączone szparagi zanurzaj w cieście i smaż ok. 3 minut na rozgrzanym oleju.
  2. Truskawki i mango dokładnie opłucz i osusz. Mango obierz ze skóry. Owoce pokrój w drobną kostkę. Dymkę umyj, cebulkę i szczypiorek posiekaj.
  3. Zrób sos: musztardę wymieszaj z octem i oliwą, dopraw solą i pieprzem. Wymieszaj sałatkę z sosem winegret.
  4. Wyłóż na talerz liście sałaty i szparagi. Dodaj do nich sałatkę, posyp szczypiorkiem, zielonym pieprzem i sezamem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE