Dzisiaj jest: Czwartek, 19.10.2017 Imieniny: Piotra i Ziemowita



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Szynka w galarecie


02.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Przepis na szynkę w galarecie można urozmaicać dodając inne jarzyny.

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 10 plastrów  gotowanej szynki
  • 3 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 100 g  zielonego groszku
  • majonez
    Dodatkowo
  • natka pietruszki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1/2 sztuki cytryny
  • 1/2 sztuki papryki
  • kilka pieczarek marynowanych
  • 250 ml  bulionu drobiowego
  • żelatyna

Sposób przyrządzania:

  1. Plasterki szynki posmaruj majonezem, ułóż na nich kawałki jajek oraz groszek i zwiń w rulony. Gotowe ruloniki układaj na talerzu.
  2. Udekoruj natką pietruszki, papryką, pieczarkami, pozostałym groszkiem, pomidorem i cytryną.
  3. Bulion zagotuj i rozpuść w nim tyle żelatyny, ile podano w przepisie na opakowaniu. Ostudź i zalej powstałą galaretą ruloniki z szynki.
  4. Wstaw do lodówki, by stężało.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.67 Ocen: 3

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE