Przygotowanie:
Kuchnia:
tajska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 4 osób
Składniki
- Nadzienie
- 1/4 szklanki posiekanych dymek
- 50 dag mielonej wieprzowiny
- 2 łyżeczki startego imbiru
- 1 sztuka posiekana czerwona papryka
- 2/3 szklanki poszatkowanej kapusty
- 1 sztuka zmiażdżony ząbek czosnku
- 1/4 łyżeczki oleju sezamowego
- 1-2 łyżki sosu sojowego
- 2 łyżki posiekanej świeżej kolendry
- 1 sztuka jajko
- sól
- pieprz
- 60 sztuk placków na won tony
- mąka kukurydziana
- 2 łyżki oleju
- Sos
- 1 łyżka sosu rybnego
- 3 łyżki soku z limonki
- 1 łyżka octu winnego
- 1 łyżeczka cukru
- 2 łyżeczki startego imbiru
- po 1 łyżce posiekanych listków mięty i kolendry
- sól
- pieprz
|
|