Dzisiaj jest: Czwartek, 21.09.2017 Imieniny: Hipolita i Mateusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Tapenada po andaluzyjsku


29.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 150 g  czarnych oliwek
  • 2 łyżki  kaparów
  • 1/2 sztuki puszki tuńczyka w oleju
  • 6 sztuk filetów anchois
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 1 łyżeczka  musztardy
  • 6 łyżek  oliwy
  • sól
  • pieprz świeżo zmielony
  • 1/2 łyżeczki  suszonych ziół

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki i kapary odsączyć, oliwki wydrylować i razem z kaparami przełożyć do miksera.
  2. Dodać odsączonego tuńczyka oraz filety anchois, następnie dodać sok z cytryny, musztardę i wszystko dokładnie zmiksować.
  3. Cały czas miksując, stopniowo dolewać oliwę. Miksować tak długo, aż tapenada osiągnie właściwą konsystencję.
  4. Dodać zioła, sól oraz świeżo mielony pieprz i ponownie zmiksować.
  5. Całość doprawić do smaku, przykryć i macerować co najmniej 3 godziny. Tapenada jest najsmaczniejsza z grzankami.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE