Dzisiaj jest: Niedziela, 22.07.2018 Imieniny: Magdaleny i Bolesława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Tatar z tuńczyka po baskijsku


23.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk świeżego tuńczyka
  • 1 sztuka ogórek konserwowy
  • 2 łyżki  kaparów (ze słoika)
  • 1 sztuka cytryna
  • ocet z białego wina
  • oliwa
  • 1 sztuka gałązka bazylii
  • 3 sztuki gałązki natki pietruszki
  • 1 sztuka posiekana papryka pepperoni
  • koperek do dekoracji
  • cytryna do dekoracji
  • pieprz świeżo zmielony

Sposób przyrządzania:

  1. Tuńczyka całkowicie zamrozić. Następnie lekko rozmrozić i pokroić w bardzo drobną kostkę. Przełożyć do miski.
  2. Ogórek odsączyć z zalewy i pokroić w małą kostkę. Kapary również odsączyć i drobno posiekać. Dodać do tuńczyka.
  3. Cytrynę wycisnąć i polać rybę sokiem. Całość skropić niewielką ilością octu winnego i oliwy. Wszystko dokładnie wymieszać i marynować godzinę.
  4. Bazylię oraz natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody, liście oskubać, drobno posiekać i wymieszać z rybą. Dodać posiekaną paprykę pepperoni i również wymieszać.
  5. Masę przełożyć do 4 małych, opłukanych wodą foremek, lekko przycisnąć i wyłożyć na talerze. Udekorować koperkiem oraz cytryną i oprószyć świeżo zmielonym pieprzem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE