Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.10.2017 Imieniny: Teodora i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Tort kanapkowy


08.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 16 osób


Składniki

  • 1 sztuka bochenek białego kwadratowego chleba
  • 1 sztuka bochenek razowego kwadratowego chleba
  • 1/2 sztuki zielonej papryki
  • 1/2 szklanki  łuskanych orzechów włoskich
  • 5 sztuk rzodkiewek
    Krem 1
  • 4 łyżki  masła
  • 4 sztuki filety anchois
  • 1 łyżeczka  kaparów
  • 3 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1 łyżeczka  soku z cytryny
  • 1 szczypta  pieprzu
    Krem 2
  • 15 dag  kiełbasy szynkowej
  • 10 dag  masła
  • 1 łyżka  sosu chilli
    Krem 3
  • 20 dag  tłustego twarogu
  • 3/4 sztuki szkl. startego sera gouda
  • 5 łyżek  majonezu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Krem 1: Anchois i kapary drobno posiekaj. Utrzyj masło na pianę z sokiem z cytryny i pieprzem. Cały czas ucierając dodawaj kapary, anchois i natkę pietruszki.
  2. Krem 2: Kiełbasę szynkową drobno posiekaj. Masło utrzyj z sosem chilli i dokładnie wymieszaj z posiekaną kiełbasą.
  3. Krem 3: Twaróg zmiksuj z majonezem, startym serem i natką pietruszki.
  4. Oba chleby okrój ze skórki. Biały chleb potnij wzdłuż na 3 cienkie plastry, z ciemnego ukrój 2 cienkie plastry.
  5. Na jednym plastrze białego chleba rozsmaruj połowę kremu z kiełbasy, przykryj plastrem razowego chleba posmarowanego kremem z anchois. Na nim ułóż biały chleb posmarowany niewielką ilością kremu serowego, a na nim ciemny chleb posmarowany drugą połową kremu z kiełbasy. Na wierzch połóż kromkę białego pieczywa. Boki i górę tak powstałej wierzy posmaruj pozostałym kremem serowym.
  6. Gotowy tort ułóż na tacy, przykryj folią i zostaw na noc w lodówce.
  7. Przed podaniem udekoruj pokrojoną w cienkie paski papryką oraz połówkami rzodkiewek i orzechów włoskich.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE