Dzisiaj jest: Niedziela, 18.11.2018 Imieniny: Anieli i Romana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Tortilla z borowikami


21.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk borowików
  • 2-3 łyżki  oleju czosnkowego
  • sól
  • pieprz
  • 5 sztuk jajek
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyścić, wytrzeć papierowym ręcznikiem albo opłukać i dobrze osuszyć.
  2. Borowiki pokroić w plastry i włożyć do miski. Skropić oliwą czosnkową, doprawić solą i pieprzem.
  3. Jajka ubić w misce na pianę, wymieszać z grzybami.
  4. Na patelni rozgrzać powoli olej. Nałożyć masę grzybowo-jajeczną i poczekać aż się zetnie, zmniejszyć ogień.
  5. Tortillę odwrócić za pomocą talerza i również wierzch usmażyć na brązowo. Pokroić w kostkę i podawać na ciepło albo na zimno nadziane na drewniane szpadki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE