Dzisiaj jest: Środa, 16.08.2017 Imieniny: Rocha i Joachima



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5775

Tortilla z borowikami


21.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk borowików
  • 2-3 łyżki  oleju czosnkowego
  • sól
  • pieprz
  • 5 sztuk jajek
  • 2 łyżki  oliwy

Sposób przyrządzania:

  1. Grzyby oczyścić, wytrzeć papierowym ręcznikiem albo opłukać i dobrze osuszyć.
  2. Borowiki pokroić w plastry i włożyć do miski. Skropić oliwą czosnkową, doprawić solą i pieprzem.
  3. Jajka ubić w misce na pianę, wymieszać z grzybami.
  4. Na patelni rozgrzać powoli olej. Nałożyć masę grzybowo-jajeczną i poczekać aż się zetnie, zmniejszyć ogień.
  5. Tortillę odwrócić za pomocą talerza i również wierzch usmażyć na brązowo. Pokroić w kostkę i podawać na ciepło albo na zimno nadziane na drewniane szpadki.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakim zimnym napojem najlepiej gasisz pragnienie w czasie letnich upałów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE