Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Tortilla ze szpinakiem


16.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk szpinaku
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka duża cebula
  • oliwa
  • 25 sztuk orzeszków pinii
  • 5 sztuk jajek
  • gruba sól

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak oczyścić, dokładnie opłukać i osączyć. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć. Cebulę obrać, posiekać i zarumienić na rozgrzanej oliwie.
  2. Dodać szpinak i ziemniaki, mieszać tak długo, aż liście szpinaku zmiękną. Wyjąć i odsączyć. Do ubitych na puszystą masę jajek dodać orzeszki pinii. Masę wymieszać z ziemniakami i cebulą.
  3. Masę jajeczno-ziemniaczaną wylać na patelnię, posolić i smażyć na oliwie 5 minut, aż potrawa się zetnie. Zmniejszyć ogień, odwrócić tortillę i usmażyć wierzch na jasny brąz. Pokroić tortillę w kostkę i podawać na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE