Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Tortilla ze szpinakiem


16.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 500 sztuk szpinaku
  • 4 sztuki ziemniaki
  • 1 sztuka duża cebula
  • oliwa
  • 25 sztuk orzeszków pinii
  • 5 sztuk jajek
  • gruba sól

Sposób przyrządzania:

  1. Szpinak oczyścić, dokładnie opłukać i osączyć. Ziemniaki obrać, umyć i zetrzeć. Cebulę obrać, posiekać i zarumienić na rozgrzanej oliwie.
  2. Dodać szpinak i ziemniaki, mieszać tak długo, aż liście szpinaku zmiękną. Wyjąć i odsączyć. Do ubitych na puszystą masę jajek dodać orzeszki pinii. Masę wymieszać z ziemniakami i cebulą.
  3. Masę jajeczno-ziemniaczaną wylać na patelnię, posolić i smażyć na oliwie 5 minut, aż potrawa się zetnie. Zmniejszyć ogień, odwrócić tortillę i usmażyć wierzch na jasny brąz. Pokroić tortillę w kostkę i podawać na zimno.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE