Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Toskańskie crostini


06.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • 10 dag  mozzarelli
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 4 sztuki filety z sardeli
  • 2 łyżki  kaparów
  • 6 łyżek  oliwy
  • 1/4 łyżeczki  białego pieprzu
  • 3 łyżki  wydrylowanych czarnych oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Z każdej kromki odkrój skórkę i przekrój ją na pół.
  2. Mozzarellę odsącz z zalewy, osusz i pokrój w plastry. Czosnek obierz i 2 ząbki przeciśnij przez praskę.
  3. Filety z sardeli, kapary, 2 pokrojone ząbki czosnku i natkę utrzyj z 3 łyżkami oliwy na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem.
  4. Kromki posmaruj 3 łyżkami oliwy i opiecz w piekarniku w 250 st. C na złoty kolor.
  5. Jeszcze gorący chleb natrzyj pozostałym czosnkiem, posmaruj kremem z sardeli. Na wierzch połóż plastry mozzarelli i czarne oliwki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE