Dzisiaj jest: Czwartek, 19.07.2018 Imieniny: Wincentego i Wodzisława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Toskańskie crostini


06.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • 10 dag  mozzarelli
  • 3 ząbki  czosnku
  • 3 łyżki  drobno posiekanej natki pietruszki
  • 4 sztuki filety z sardeli
  • 2 łyżki  kaparów
  • 6 łyżek  oliwy
  • 1/4 łyżeczki  białego pieprzu
  • 3 łyżki  wydrylowanych czarnych oliwek

Sposób przyrządzania:

  1. Z każdej kromki odkrój skórkę i przekrój ją na pół.
  2. Mozzarellę odsącz z zalewy, osusz i pokrój w plastry. Czosnek obierz i 2 ząbki przeciśnij przez praskę.
  3. Filety z sardeli, kapary, 2 pokrojone ząbki czosnku i natkę utrzyj z 3 łyżkami oliwy na gładki krem. Dopraw do smaku pieprzem.
  4. Kromki posmaruj 3 łyżkami oliwy i opiecz w piekarniku w 250 st. C na złoty kolor.
  5. Jeszcze gorący chleb natrzyj pozostałym czosnkiem, posmaruj kremem z sardeli. Na wierzch połóż plastry mozzarelli i czarne oliwki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE