Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Tosty Danusi


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek białego chleba
  • 10 dag  wędzonki krotoszyńskiej
  • 25 dag  tłustego twarogu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki  posiekanej białej części pora
  • 2 łyżki  łagodnej musztardy
  • 1/2 łyżki  pikantnego ketchupu
  • 4 łyżki  startego żółtego sera
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z kromek odkrój skórkę. Wędzonkę zmiel.
  2. Twarożek utrzyj z posiekaną natką pietruszki, zmieloną wędzonką, posiekanym porem, musztardą i ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Kromki posmaruj masłem z obu stron, ułóż na blasze do pieczenia. Na każdej kromce rozsmaruj porcję pasty mięsno-twarogowej. Wierzch posyp startym serem.
  4. Piecz w temperaturze 250 st. C, dopóki ser się nie rozpuści.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE