Dzisiaj jest: Piątek, 22.11.2019 Imieniny: Marka i Cecylii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tosty Danusi


07.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek białego chleba
  • 10 dag  wędzonki krotoszyńskiej
  • 25 dag  tłustego twarogu
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • 1/2 szklanki  posiekanej białej części pora
  • 2 łyżki  łagodnej musztardy
  • 1/2 łyżki  pikantnego ketchupu
  • 4 łyżki  startego żółtego sera
  • 1 łyżka  masła
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Z kromek odkrój skórkę. Wędzonkę zmiel.
  2. Twarożek utrzyj z posiekaną natką pietruszki, zmieloną wędzonką, posiekanym porem, musztardą i ketchupem. Dopraw do smaku solą i pieprzem. Wymieszaj.
  3. Kromki posmaruj masłem z obu stron, ułóż na blasze do pieczenia. Na każdej kromce rozsmaruj porcję pasty mięsno-twarogowej. Wierzch posyp startym serem.
  4. Piecz w temperaturze 250 st. C, dopóki ser się nie rozpuści.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE