Dzisiaj jest: Środa, 20.09.2017 Imieniny: Filipiny i Eustachego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Tosty kilońskie


22.09.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

niemiecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki kromki chleba pszennego lub razowego duże kromki
  • 6 dag  masła roślinnego
  • 4 sztuki jaja
  • 1 szczypta  soli
  • 15 dag  wędzonego węgorza lub makreli
  • 2 łyżeczki  drobno posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Kromki chleba opiec w piekarniku. Rozgrzać masło i usmażyć na nim niezbyt ściętą jajecznicę.
  2. Ściągnąć skórkę z ryby i wyjąć wszystkie ości.Pokroić w paski grubości palca. Na drugiej patelni rozgrzać resztę masła i zagrzać w nim pokrojoną rybę. Na kromki położyć najpierw jajecznicę, potem kawałki węgorza lub makreli. Posypać natką.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

gosiex88

Posty : 0

Przepisy: 131


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE