Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Tosty z jabłkami


08.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • 45 g  masła
  • 2 sztuki winne jabłka
  • 5 ml  soku z cytryny
  • 12 g  płynnego miodu
  • 8 plastrów  szynki z indyka
  • 8 plastrów  żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb opiecz na jasnozłoty kolor.
  2. Sok z cytryny utrzyj z miodem. Jabłka obierz, oczyść z nasion, pokrój w plastry i polej je sosem miodowo-cytrynowym. Smaż na łyżce stopionego masła, żeby lekko zmiękły.
  3. Kromki chleba posmaruj pozostałym masłem. Na środku każdej ułóż plasterki jabłek, przykryj je plastrem szynki i plastrem sera. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE