Dzisiaj jest: Poniedziałek, 28.05.2018 Imieniny: Augustyna i Jaromira



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5798

Tosty z jabłkami


08.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • 45 g  masła
  • 2 sztuki winne jabłka
  • 5 ml  soku z cytryny
  • 12 g  płynnego miodu
  • 8 plastrów  szynki z indyka
  • 8 plastrów  żółtego sera

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb opiecz na jasnozłoty kolor.
  2. Sok z cytryny utrzyj z miodem. Jabłka obierz, oczyść z nasion, pokrój w plastry i polej je sosem miodowo-cytrynowym. Smaż na łyżce stopionego masła, żeby lekko zmiękły.
  3. Kromki chleba posmaruj pozostałym masłem. Na środku każdej ułóż plasterki jabłek, przykryj je plastrem szynki i plastrem sera. Zapiekaj 10 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE