Dzisiaj jest: Poniedziałek, 11.12.2017 Imieniny: Damazego i Waldemara



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5784

Tosty z kurczakiem i ananasem


02.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 2 sztuki zwykłe bułki
  • margaryna
  • 4 sztuki kotlety z piersi kurczaka
  • 4 plastry  ananasa z puszki
  • 1 sztuka duża cebula
  • 10 dag  sera gouda
  • przyprawa do kurczaka
  • olej
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Kurczaka umyj, osusz, pokrój na 4 kotlety, oprósz przyprawą do kurczaka i smaż na rozgrzanym oleju z obu stron. Usmażonego kurczaka zdejmij z ognia, a na tłuszcz po jego smażeniu wrzuć pokrojoną w talarki cebulę. Lekko oprósz ją solą i zeszklij.
  2. Plastry ananasa odsącz z zalewy. Ser starkuj na tarce o drobnych oczkach.
  3. Bułki przekrój na pół, posmaruj margaryną i układaj na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Na każdej bułce ułóż usmażonego kurczaka, podsmażoną cebulę i plaster ananasa. Wierzch posyp startym serem. Piecz 5 minut w temperaturze 250 st. C.
  4. Podawaj zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE