Dzisiaj jest: Środa, 23.01.2019 Imieniny: Ildefonsa i Rajmunda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Tosty z mozzarellą


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek pieczywa tostowego
  • 20 dag  mozzarelli
  • 3 łyżki  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 8 plastrów  wędzonej szynki
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/4 łyżeczki  mielonej gałki muszkatołowej
  • 8 sztuk listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój w plastry. Czosnek obierz i posiekaj.
  2. Kromki posmaruj masłem z obu stron, ułóż na żaroodpornym półmisku. Każdą posyp posiekanym czosnkiem, przykryj plasterkiem szynki, a potem plastrem pomidora posypanym solą i pieprzem. Na wierzch połóż plaster mozzarelli i oprósz gałką muszkatołową.
  3. Piecz 10 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj listkiem bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE