Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Tosty z mozzarellą


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek pieczywa tostowego
  • 20 dag  mozzarelli
  • 3 łyżki  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 8 plastrów  wędzonej szynki
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/4 łyżeczki  mielonej gałki muszkatołowej
  • 8 sztuk listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój w plastry. Czosnek obierz i posiekaj.
  2. Kromki posmaruj masłem z obu stron, ułóż na żaroodpornym półmisku. Każdą posyp posiekanym czosnkiem, przykryj plasterkiem szynki, a potem plastrem pomidora posypanym solą i pieprzem. Na wierzch połóż plaster mozzarelli i oprósz gałką muszkatołową.
  3. Piecz 10 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj listkiem bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE