Dzisiaj jest: Wtorek, 19.11.2019 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tosty z mozzarellą


01.12.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek pieczywa tostowego
  • 20 dag  mozzarelli
  • 3 łyżki  masła
  • 3 ząbki  czosnku
  • 8 plastrów  wędzonej szynki
  • 2 sztuki pomidory
  • 1/4 łyżeczki  mielonej gałki muszkatołowej
  • 8 sztuk listków bazylii
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz wrzątkiem, zdejmij skórkę i pokrój w plastry. Czosnek obierz i posiekaj.
  2. Kromki posmaruj masłem z obu stron, ułóż na żaroodpornym półmisku. Każdą posyp posiekanym czosnkiem, przykryj plasterkiem szynki, a potem plastrem pomidora posypanym solą i pieprzem. Na wierzch połóż plaster mozzarelli i oprósz gałką muszkatołową.
  3. Piecz 10 minut w 200 st. C. Przed podaniem udekoruj listkiem bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE