Dzisiaj jest: Niedziela, 26.01.2020 Imieniny: Seweryna i Pauliny



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Tosty z pomidorami


10.10.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 7 - 8 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek chleba tostowego
  • słoiczek sosu pesto
  • słoik suszonych pomidorów
  • 15 dag  startego parmezanu
  • 1 łyżka  oliwy
  • 8 sztuk listków bazylii

Sposób przyrządzania:

  1. Chleb opiec w tosterze lub na blasze w piekarniku. Posmarować sosem pesto i na każdej kromce ułożyć kawałek suszonego pomidora. Wierzch posypać parmezanem.
  2. Tak przygotowane tosty zapiekać w nagrzanym do 200 st. C piekarniku do momentu aż ser się roztopi.
  3. Przed podaniem udekorować listkami bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE