Dzisiaj jest: Niedziela, 19.11.2017 Imieniny: Elżbiety i Seweryna



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5782

Tosty z tuńczykiem i cukinią


22.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek pieczywa tostowego
  • 1 łyżeczka  masła
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka młoda cukinia
  • 4 sztuki wydrylowane zielone oliwki
  • 4 plastry  żółtego sera
  • 1 łyżka  zielonych listków tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w grube plastry. Cebulę obierz, sparz wrzątkiem i pokrój w cienkie plasterki. Cukinię umyj, osusz i pokrój w paski. Oliwki pokrój w plasterki.
  2. Na 4 tostach rozłóż plastry cebuli, kawałki tuńczyka, plastry pomidora i oliwek oraz paski cukinii. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem.
  3. Pozostałe 4 kromki posmaruj masłem i obłóż plastrami sera. Tak przygotowane kromki przykryj kromkami z tuńczykiem.
  4. Zapiekaj 5 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olejki aromatyczne w domowej apteczce Olejki aromatyczne w domowej apteczce

Susanna Farber, Axel Meyer

Wydawnictwo: Purana


Naturalne, czyste zapachy dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Olejki eteryczne wyrażają ducha rośliny w postaci jej charakterystycznego zapachu. Mogą nas orzeźwiać, jak cytrusy, upajać, jak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE