Dzisiaj jest: Piątek, 22.06.2018 Imieniny: Pauliny i Flawiusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Tosty z tuńczykiem i cukinią


22.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk kromek pieczywa tostowego
  • 1 łyżeczka  masła
  • puszka tuńczyka w oleju
  • 1 sztuka cebula
  • 2 sztuki pomidory
  • 1 sztuka młoda cukinia
  • 4 sztuki wydrylowane zielone oliwki
  • 4 plastry  żółtego sera
  • 1 łyżka  zielonych listków tymianku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Pomidory sparz i obierz ze skórki. Pokrój w grube plastry. Cebulę obierz, sparz wrzątkiem i pokrój w cienkie plasterki. Cukinię umyj, osusz i pokrój w paski. Oliwki pokrój w plasterki.
  2. Na 4 tostach rozłóż plastry cebuli, kawałki tuńczyka, plastry pomidora i oliwek oraz paski cukinii. Posyp solą, pieprzem i tymiankiem.
  3. Pozostałe 4 kromki posmaruj masłem i obłóż plastrami sera. Tak przygotowane kromki przykryj kromkami z tuńczykiem.
  4. Zapiekaj 5 minut w temperaturze 200 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE