Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Tosty z tuńczykiem


26.11.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 8 osób


Składniki

  • 1 sztuka bagietka
  • 2 ząbki  czosnku
  • 40 g  oliwy
  • 1 sztuka puszka tuńczyka w sosie własnym
  • 15 dag  pokrojonego w cienkie plasterki sera gouda
  • 3 sztuki pomidory
  • 2 łyżki  posiekanej natki pietruszki
  • sól

Sposób przyrządzania:

  1. Bagietkę pokrój w ukośne plastry, opiecz je na blasze.
  2. Czosnek obierz, posiekaj i utrzyj z oliwą i solą. Pomidory umyj, osusz i pokrój na tyle plastrów, ile jest kromek bułki. Tuńczyka odsącz.
  3. Każdy tost posmaruj z obu stron oliwą z czosnkiem. Na wierzch połóż plaster pomidora, porcję tuńczyka, plaster sera i posiekaną natkę pietruszki.
  4. Przygotowane tosty ułóż na blasze, wstaw do piekarnika nagrzanego do 250 st. C. Zapiekaj, aż ser się roztopi.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE