Dzisiaj jest: Czwartek, 21.06.2018 Imieniny: Alicji i Alojzego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Wątróbka pikantna z pastą czosnkową


24.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 sztuka wątróbki wieprzowej
  • 2-3 łyżki  mąki
  • olej do smażenia
  • sól
  • pieprz
  • 8 ząbków  czosnku
  • 5 sztuk gałązek oregano
  • 125 sztuk czerwonego octu winnego
  • 125 sztuk oliwy
  • 1 łyżka  różowej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Wątróbkę oczyścić i pokroić w nieduże paski. Obtoczyć w mące. Olej rozgrzać na patelni i obsmażyć wątróbkę z każdej strony, następnie posolić, obficie doprawić pieprzem i odstawić.
  2. Na pastę obrać czosnek i włożyć do moździerza albo do miksera. Oregano opłukać, otrząsnąć z wody i drobno posiekać. Dołożyć do czosnku.
  3. Wszystkie składniki ukręcić na papkę albo zmiksować. Dodać ocet, oliwę i sproszkowaną paprykę, wymieszać i doprawić do smaku solą i pieprzem.
  4. Pastę rozprowadzić na kawałkach wątróbki i pozostawić na noc do naciągnięcia smaku. Następnego dnia włożyć wszystko do garnka, zagotować, stale mieszając i dusić 15 minut. Podawać na gorąco z chlebem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE