Dzisiaj jest: Sobota, 23.02.2019 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5837

Wędzona wieprzowina z majonezem z dodatkiem mango


22.08.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 1 łyżka  przecieru z mango,
  • 6 łyżek  majonezu,
  • sól i pieprz,
  • kilka liści sałaty,
  • pół ogórka,
  • 35 dag  wędzonej szynki, polędwicy lub chudego boczku,
  • plasterki świeżego mango.

Sposób przyrządzania:

  1. Majonez utrzeć z łyżką przecieru z mango lub kawałkami świeżego owocu. Przyprawić solą i pieprzem.
  2. Talerz udekorować liśćmi sałaty i plasterkami ogórka.
  3. Na sałacie ułożyć cienkie plasterki wieprzowiny i kilka kawałków mango.
  4. Na środku położyć trochę majonezu z mango, a resztę podać w oddzielnym naczyniu.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

natalia3257

Posty : 0

Przepisy: 24


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE