Dzisiaj jest: Czwartek, 15.11.2018 Imieniny: Alberta i Leopolda



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5822

Zawijaski z chrupiącymi warzywami


25.02.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 osób


Składniki

  • 12 dag  dużych plasterków gotowanej szynki
  • 4 sztuki gałązki selera naciowego
  • 2 sztuki duże marchewki
  • 2 łyżki  oliwy
  • 1 łyżka  octu winnego
  • sól
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Obrać marchewkę, oczyścić seler. Warzywa pociąć w słupki. Oliwę utrzeć z solą i pieprzem. Dodać ocet. Ubić na jednolity sos. Polać nim pokrojone warzywa. Odstawić je na pół godziny.
  2. Rozłożyć warzywa na plasterkach wędliny i ciasno zawinąć. Zawijaski podawać z zimnym sosem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

Rusłana

Posty : 40

Przepisy: 58


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki tłuszcz używasz do smażenia?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dobry tłuszcz Dobry tłuszcz

Joseph Mercola

Wydawnictwo: Vivante


W swojej rewolucyjnej książce dr Joseph Mercola przedstawia skuteczną terapię opartą na diecie, która poprawia sprawność mózgu, podnosi odporność, zwiększa poziom energii, a nawet leczy rak

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE