Dzisiaj jest: Poniedziałek, 09.12.2019 Imieniny: Wiesławy i Leokadii



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Zielone oliwki w soku pomarańczowym


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk oliwek zielonych ze słoika
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1 sztuka cytryna
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki dobrze osączyć na sitku, włożyć do zamykanego naczynia. Pomarańczę i cytrynę dobrze sparzyć, dokładnie osuszyć i zetrzeć z nich skórkę, wymieszać z oliwkami.
  2. Cytrynę i pomarańczę wycisnąć, 2-3 łyżki soku cytrynowego i pomarańczowego wlać do oliwek.
  3. Wszystko posypać świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Naczynie szczelnie zamknąć i mocno nim wstrząsnąć.
  4. Oliwki przed spożyciem trzymać w zalewie co najmniej 2 dni, aby naciągnęły. Przez ten czas często wstrząsać słoikiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE