Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Zielone oliwki w soku pomarańczowym


31.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

grecka

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 200 sztuk oliwek zielonych ze słoika
  • 1 sztuka pomarańcza
  • 1 sztuka cytryna
  • pieprz czarny

Sposób przyrządzania:

  1. Oliwki dobrze osączyć na sitku, włożyć do zamykanego naczynia. Pomarańczę i cytrynę dobrze sparzyć, dokładnie osuszyć i zetrzeć z nich skórkę, wymieszać z oliwkami.
  2. Cytrynę i pomarańczę wycisnąć, 2-3 łyżki soku cytrynowego i pomarańczowego wlać do oliwek.
  3. Wszystko posypać świeżo mielonym, czarnym pieprzem. Naczynie szczelnie zamknąć i mocno nim wstrząsnąć.
  4. Oliwki przed spożyciem trzymać w zalewie co najmniej 2 dni, aby naciągnęły. Przez ten czas często wstrząsać słoikiem.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE