Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Ziemniaki w soli morskiej z sosem aioli


17.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 750 sztuk małych ziemniaków ugotowanych na półtwardo
  • sól morska
  • 150 sztuk majonezu
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1/3 sztuki pęczka natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyć i włożyć do garnka z mocno osoloną wodą. Dodać tyle soli, aby ziemniaki pływały na powierzchni wody. Jeśli opadną na dno, dodać jeszcze więcej soli. Gotować 15-20 minut na wolnym ogniu.
  2. Przygotować aioli. Obrać czosnek, drobno posiekać i dodać do majonezu. Natkę pietruszki umyć, otrząsnąć z wody i drobno posiekać, dodać do sosu i wymieszać.
  3. Ziemniaki odlać, posypać w garnku solą morską i postawić garnek z powrotem na kuchence. Trzymać na małym ogniu, cały czas potrząsać garnkiem, aż sól na ziemniakach się skrystalizuje. Przykryć garnek ścierką kuchenną i odstawić pod przykryciem na 5 minut. Ziemniaki podawać z sosem aioli.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

znawca17

Posty : 0

Przepisy: 52


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE