Dzisiaj jest: Poniedziałek, 18.06.2018 Imieniny: Marka i Elżbiety



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Ziemniaki z chorizo


14.07.2013
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 osób


Składniki

  • 750 sztuk małych ziemniaków, ugotowanych na półtwardo
  • sól morska
  • 100 sztuk kiełbasy chorizo
  • 125 sztuk boczku
  • oliwa do smażenia
  • 3 sztuki posiekane ząbki czosnku
  • 1/2 sztuki pączka posiekanej natki pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Ziemniaki umyć i gotować 15-20 minut w bardzo mocno osolonej wodzie, tak, aby pływały na powierzchni. Następnie odcedzić.
  2. Chorizo i boczek pokroić w cienkie plasterki i podsmażyć na niewielkiej ilości oliwy. Dodać czosnek i smażyć 1 minutę, dodać natkę pietruszki. Wszystko połączyć z ziemniakami.
  3. Posypać solą i potrząsnąć od czasu do czasu garnkiem, aż składniki dobrze się wymieszają. Od razu podawać.
Smacznego !



Przepis dodany przez:

caaarlaaa

Posty : 0

Przepisy: 48


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE