Dzisiaj jest: Sobota, 25.01.2020 Imieniny: Pawła i Miłosza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Arbuzowe kęski


30.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1/4 sztuki arbuza
  • 1 sztuka ser pleśniowy
  • 8 sztuk pomidorków koktajlowych
  • 8 plastrów  szynki dojrzewającej
  • pieprz
  • czarny sezam
  • oliwa

Sposób przyrządzania:

  1. Arbuz pokrój najpierw w plastry, a następnie w 16 sześcianów (2x2cm). Tak samo pokrój ser pleśniowy.
  2. Pomidorki przekrój na pół, a plastry szynki porwij wzdłuż na pół.
  3. Układaj po kawałku arbuza, a na nim plaster sera i pół pomidora. Owiń szynką i zepnij wykałaczką. Oprósz pieprzem i sezamem. Skrop oliwą.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE