Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5776

Aromatyczne śledzie z rodzynkami i cebulą


17.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 500 g  filetów śledziowych
  • 100 g  rodzynek
  • 300 g  cebuli
  • 1/3 szklanki  oleju
  • 150 g  koncentratu pomidorowego
  • 2 sztuki płaskie łyżeczki cukru
  • 1 łyżka  soku z cytryny
  • 3 sztuki goździki

Sposób przyrządzania:

  1. Filety śledziowe namocz w zimnej wodzie i odstaw na 2 godziny.
  2. Następnie opłucz, osącz i pokrój na paski o długości około 3 cm. Rodzynki zalej gorącą wodą i zostaw w niej, aż ostygną.
  3. Cebulę obierz i pokrój w plasterki. Do rondelka wlej olej i zeszklij na nim cebulę. Dodaj koncentrat pomidorowy, cukier, goździki i sok z cytryny. Wymieszaj, duś razem przez 15 minut, a następnie ostudź.
  4. Cebule wymieszaj z rodzynkami. W salaterce układaj warstwami plasterki cebuli z rodzynkami i filety. Odstaw na 2-3 godziny do lodówki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE