Dzisiaj jest: Środa, 19.09.2018 Imieniny: Januarego i Konstancji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5811

Babeczki z pikantnymi pastami


04.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  babeczek
  • 150 g  tuńczyka w sosie własnym
  • 250 g  twarożku
  • 1 sztuka cebula
  • 250 g  sera rokpol
  • 1/2 sztuki pęczka natki pietruszki
  • 1/2 sztuki pęczka koperku
  • 1/4 sztuki zielonego ogórka
  • 150 g  szynki konserwowej
  • 250 g  fety
  • 2 sztuki kawałki marynowanej papryki
  • 1/2 szklanki  jogurtu naturalnego
  • 3 ząbki  czosnku
  • 1 łyżeczka  słodkiej papryki mielonej
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • 1/4 sztuki papryki czerwonej
  • 1/4 sztuki papryki żółtej
  • 1 sztuka ogórek konserwowy

Sposób przyrządzania:

  1. Pasta z tuńczykiem: Tuńczyka odsącz z zalewy i zmiksuj z drobno posiekaną cebulą. Dodaj twarożek, 2-3 łyżki jogurtu, kilka kropli soku z cytryny, sól oraz pieprz i zmiksuj.
  2. Pasta z rokpolem: Natkę pietruszki i koperek drobno posiekaj. Ogórek zetrzyj na tarce. Dodaj pokruszony rokpol i 2-3 łyżki jogurtu. Dopraw czosnkiem przeciśniętym przez praskę i pieprzem. Dokładnie wymieszaj.
  3. Pasta z szynką, fetą i marynowaną papryką: Zmiel szynkę konserwową, dodaj do niej fetę i marynowaną paprykę. Dopraw papryką w proszku i pieprzem. Zmiksuj.
  4. Przygotowanymi pastami napełnij babeczki, udekoruj je pokrojoną na drobne kawałki kolorową papryką i ogórkiem konserwowym lub innymi warzywami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE