Dzisiaj jest: Piątek, 23.02.2018 Imieniny: Romany i Damiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Błyskawiczne grzanki


21.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 2 sztuki pory
  • 2 sztuki jajka
  • 1-2 łyżki  oleju
  • 4-6 sztuk kromek chleba
  • 4-6 plastrów  boczku
  • 100 g  startego sera żółtego
  • sól
  • pieprz
  • 1 sztuka pomidor
  • posiekana natka pietruszki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Piekarnik rozgrzej do temperatury 200 st. C. Pomidor umyj, osusz ręcznikiem papierowym, po czym pokrój w plastry. Pory oczyść i potnij w krążki.
  2. Jajka wbij do miski i rozkłóć widelcem. Na dużej patelni rozgrzej olej. Kromki chleba obtocz w jajkach. Na każdą wyłóż po 1 plastrze boczku.
  3. Kromki chleba ułóż na patelni plasterkiem boczku do dołu i smaż około 1 minuty, a następnie obróć i podgrzewaj jeszcze przez 1 minutę.
  4. Na kromki wyłóż warzywa. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem i posyp startym żółtym serem. Grzanki zapiekaj około 5 minut. Przed podaniem udekoruj natką pietruszki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE