Dzisiaj jest: Sobota, 28.03.2020 Imieniny: Anieli i Sykstusa



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Brokuły w cieście naleśnikowym


24.03.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 1 główka  brokułów
  • 2 szklanki  mąki
  • 1 szklanka  maślanki lub jogurtu
  • 1/2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 2 sztuki jajka
  • sól
  • olej

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę, proszek do pieczenia, jajka oraz maślankę miksuj przez 3 minuty. Następnie dopraw do smaku solą i odstaw na 60 minut.
  2. Brokuły oczyść, obgotuj przez 15 minut w osolonej wodzie. Ostudzone pokrój w 2 cm plastry.
  3. Każdą porcję maczaj w cieście, smaż na rozgrzanym oleju. Podawaj bezpośrednio po przygotowaniu.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Zamień leczenie na jedzenie Zamień leczenie na jedzenie

Andreas Michalsen

Wydawnictwo: Muza


Jak wydłużyć swoje życie - najnowsza wiedza o zdrowym odżywianiu i poście leczniczym. Skuteczne terapie najczęstszych chorób przewlekłych. Nadwaga, cukrzyca, depresja, nadciśnienie, choroby

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE