Dzisiaj jest: Czwartek, 18.04.2019 Imieniny: Bogusławy i Bogumiły



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5842

Bruschetta z hummusem, serem mozzarella i suszonymi pomidorami


29.01.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Na domowych przyjęciach pyszne jedzenie to jeden z kluczowych elementów. Jakie przysmaki powinny znaleźć się w karnawałowym menu? Najlepiej sprawdzą się przekąski typu „finger food”, czyli takie, którymi można się delektować bez konieczności siedzenia przy stole.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  hummus
    Jasmeen
  • 2 sztuki  bagietka
  • 1 kulka  ser mozzarella
    duża
  • 1 opakowanie  pomidory suszone
  • bazylia
    do dekoracji
  • papryka (przyprawa)
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku
  • oliwa z oliwek
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obie bagietki kroimy na małe kromki, które smarujemy cienką warstwą hummusu. Następnie kładziemy na nie grubsze plastry mozzarelli i po jednym suszonym pomidorze.
  2. Tak przygotowane kanapki wkładamy na blasze do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 minut.
  3. Gotowe bruschetty posypujemy do smaku pieprzem, papryką i skrapiamy oliwą z oliwek i dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 95


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaka jest Twoja ulubiona sałatka?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE