Dzisiaj jest: Środa, 15.08.2018 Imieniny: Marii i Napoleona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5808

Bruschetta z hummusem, serem mozzarella i suszonymi pomidorami


29.01.2018
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Na domowych przyjęciach pyszne jedzenie to jeden z kluczowych elementów. Jakie przysmaki powinny znaleźć się w karnawałowym menu? Najlepiej sprawdzą się przekąski typu „finger food”, czyli takie, którymi można się delektować bez konieczności siedzenia przy stole.

1 porcja dla: 4 - 8 osób


Składniki

  • 1 opakowanie  hummus
    Jasmeen
  • 2 sztuki  bagietka
  • 1 kulka  ser mozzarella
    duża
  • 1 opakowanie  pomidory suszone
  • bazylia
    do dekoracji
  • papryka (przyprawa)
    do smaku
  • pieprz czarny
    do smaku
  • oliwa z oliwek
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Obie bagietki kroimy na małe kromki, które smarujemy cienką warstwą hummusu. Następnie kładziemy na nie grubsze plastry mozzarelli i po jednym suszonym pomidorze.
  2. Tak przygotowane kanapki wkładamy na blasze do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 15 minut.
  3. Gotowe bruschetty posypujemy do smaku pieprzem, papryką i skrapiamy oliwą z oliwek i dekorujemy liśćmi świeżej bazylii.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Rokl

Posty : 78

Przepisy: 87


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 1

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Kiszonki i fermentacje Kiszonki i fermentacje

Aleksander Baron

Wydawnictwo: Pascal


Autor „Kiszonek i fermentacji” powraca z rozszerzonym wydaniem swojej bestsellerowej książki. Jeszcze więcej przepisów. Jeszcze więcej inspiracji. Jeszcze więcej zabawy. Mistrz kuchni zaska

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE