Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Bułeczki cebulowo-serowe


03.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

    Ciasto
  • 900 g  mąki pszennej
  • 100 g  drożdży
  • 2 szklanki  mleka
  • 2 łyżeczki  cukru
  • 1 łyżka  soli
  • 100 g  margaryny
    Masa cebulowo-serowa
  • 1 sztuka cebula
  • 150 g  sera żółtego
  • 1 sztuka jajko
  • sól
  • pieprz
  • zioła

Sposób przyrządzania:

  1. Ciasto: Drożdże rozpuść w ciepłym mleku z dodatkiem dwóch łyżeczek cukru. Mąkę wsyp do miski, dodaj sól zalej rozczynem z drożdży. Odstaw do momentu, aż pojawią się pęcherzyki. Następnie dodaj rozpuszczoną margarynę. Wyrabiaj ciasto tak długo, aż będzie odchodziło od naczynia. Przykryj miskę i odstaw ciasto w ciepłe miejsce, by wyrosło.
  2. Masa cebulowo-serowa: Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Ser zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Do miski wrzuć ser i cebulę. Dodaj jajka, dopraw solą, pieprzem i ziołami. Wymieszaj.
  3. Z wyrośniętego ciasta formuj małe bułeczki. Na wierzch każdej nakładaj farsz cebulowo-serowy. Gotowe bułeczki ułóż na blasze do pieczenia. Piecz 20 minut w temperaturze 220 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE