Dzisiaj jest: Niedziela, 24.06.2018 Imieniny: Jana i Danuty



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5801

Carpaccio z polędwicy wołowej


14.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 100 g  sera białego z niebieską pleśnią
  • 300-400 g  polędwicy wołowej
  • 3-4 łyżki  kaparów
  • 2 łyżki  oliwy
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Polędwicę wołową mocno schłodź. Po wyjęciu z lodówki mięso pokrój w poprzek włókien na bardzo cienkie plasterki. Ułóż na talerzu. Delikatnie skrop oliwą wymieszaną z sokiem cytrynowym. Dopraw do smaku solą i pieprzem.
  2. Na rozłożone plasterki polędwicy rozrzuć kapary i starty na grubych oczkach tarki ser.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE