Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Cebula faszerowana ryżem


10.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 150 g  ryżu pełnoziarnistego
  • 12 sztuk cebul
  • 100 g  uprażonych migdałów
  • 100 g  rodzynek
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego kuminu
  • 1 szczypta  cynamonu
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rodzynki namocz w niewielkiej ilości wody.
  2. Z cebuli odkrój wierzchołki, nie obieraj. Umieść je w naczyniu do zapiekania, oprósz solą, polej oliwą, przykryj wierzchołkami. Na dno naczynia wlej szklankę wody. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Po upieczeniu wydrąż cebule łyżeczką. Wydrążone kawałki posiekaj i podsmaż na łyżce oliwy razem z przyprawami. Wymieszaj z ryżem, migdałami, rodzynkami i połową posiekanej natki pietruszki.
  4. Farszem napełnij cebule, przykryj wierzchołkami i podawaj. Można je dodatkowo zapiec w piekarniku. Do naczynia dolej trochę wody i oliwy, zapiekaj 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE