Dzisiaj jest: Wtorek, 19.06.2018 Imieniny: Gerwazego i Protazego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5800

Cebula faszerowana ryżem


10.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

fusion (mix)

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 10 - 12 osób


Składniki

  • 150 g  ryżu pełnoziarnistego
  • 12 sztuk cebul
  • 100 g  uprażonych migdałów
  • 100 g  rodzynek
  • 1 pęczek  natki pietruszki
  • 1/2 łyżeczki  kurkumy
  • 1/2 łyżeczki  mielonej kolendry
  • 1/2 łyżeczki  mielonego kuminu
  • 1 szczypta  cynamonu
  • oliwa
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Ryż ugotuj zgodnie z przepisem na opakowaniu. Rodzynki namocz w niewielkiej ilości wody.
  2. Z cebuli odkrój wierzchołki, nie obieraj. Umieść je w naczyniu do zapiekania, oprósz solą, polej oliwą, przykryj wierzchołkami. Na dno naczynia wlej szklankę wody. Piecz 60 minut w temperaturze 200 st. C.
  3. Po upieczeniu wydrąż cebule łyżeczką. Wydrążone kawałki posiekaj i podsmaż na łyżce oliwy razem z przyprawami. Wymieszaj z ryżem, migdałami, rodzynkami i połową posiekanej natki pietruszki.
  4. Farszem napełnij cebule, przykryj wierzchołkami i podawaj. Można je dodatkowo zapiec w piekarniku. Do naczynia dolej trochę wody i oliwy, zapiekaj 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony mleczny napój fermentowany?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE