Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 - 3 osób
Składniki
- 5-21 g drożdże
5g suchych lub 21 swieżych - 310 ml woda
letniej wody - mieszanka do przygotowania chleba bezglutenowego
z firmy NobleHealth
|
|
Sposób przyrządzania:
- Wstrząśnij torebkę, otwórz, wsyp zawartość do żaroodpornej miski. 2. Dodaj drożdże (5 g suchych lub 21 g świeżych na 450 g mieszanki) i wymieszaj. Dodaj ok. 310 ml letniej wody.
- Mieszaj całość przez ok. 10 min. za pomocą rąk lub miksera (do powstania jednolitej masy).
- Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temp. 35-40°C.
- Pozwól rosnąć przez 20 min.
- Wyjmij z piekarnika, powoli wymieszaj.
- Wlej do formy do pieczenia. Odstaw w ciepłe miejsce na około 60 min.
- Potem piecz przez godzinę w piekarniku nagrzanym do 200°C.