Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Chlebek kukurydziany z jalapeno


12.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

meksykańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 5 - 8 osób


Składniki

  • 200 g  mąki kukurydzianej
  • 150 g  mąki pszennej
  • 250 ml  maślanki
  • 60 g  stopionego masła
  • 2 sztuki jajka
  • 2 łyżeczki  proszku do pieczenia
  • 1/2 łyżeczki  sody
  • 2 sztuki papryczki jalapeno
  • 1/2 łyżeczki  soli

Sposób przyrządzania:

  1. Maślankę zmiksuj z masłem i jajkami. Obie mąki połącz z proszkiem, sodą i solą. Dodaj do mokrych składników i wymieszaj. Dołóż drobno pokrojone papryczki. Wymieszaj.
  2. Ciasto przelej do formy keksowej wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz 45-50 minut w temperaturze 180 st. C. Przed podaniem wystudź na kratce kuchennej.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE