Przygotowanie:
Kuchnia:
inna
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 1 osoby
Składniki
- 2 kromki chleb tostowy
pełnoziarnisty - 1/2 kulki mozzarella
- 1 sztuka pomidor
obrany ze skóry - 1 sztuka czerwona cebula
- 1 listek bazylia
kilka - 1 łyżeczka oliwa z oliwek
- sól
- pieprz
do smaku
|
|
Sposób przyrządzania:
- Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, aż się zarumienią (10-15 minut).
- Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.
- Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.
Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"