Dzisiaj jest: Poniedziałek, 23.07.2018 Imieniny: Bogny i Apolinarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami


28.04.2016
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Posiłek wielkości dwóch pięści powinien dawać uczucie sytości, więc dwie kanapki to wystarczająca porcja na kolację.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 2 kromki  chleb tostowy
    pełnoziarnisty
  • 1/2 kulki  mozzarella
  • 1 sztuka  pomidor
    obrany ze skóry
  • 1 sztuka  czerwona cebula
  • 1 listek  bazylia
    kilka
  • 1 łyżeczka  oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180˚C, aż się zarumienią (10-15 minut).
  2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.
  3. Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.



Przepis dodany przez:

Żyj smacznie i zdrowo

Posty : 0

Przepisy: 22


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE