Dzisiaj jest: Piątek, 19.04.2024 Imieniny: Adolfa i Tymona



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Chrupiące tosty z mozzarellą i salsą pomidorową z ziołami


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

inna

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne
Posiłek wielkości dwóch pięści powinien dawać uczucie sytości, więc dwie kanapki to wystarczająca porcja na kolację.

1 porcja dla: 1 osoby


Składniki

  • 2 kromki  chleb tostowy
    pełnoziarnisty
  • 1/2 kulki  mozzarella
  • 1 sztuka  pomidor
    obrany ze skóry
  • 1 sztuka  czerwona cebula
  • 1 listek  bazylia
    kilka
  • 1 łyżeczka  oliwa z oliwek
  • sól
  • pieprz
    do smaku

Sposób przyrządzania:

  1. Pokrój mozzarellę na 4 plastry, połóż po 2 plastry na każdej kromce i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni C, aż się zarumienią (10-15 minut).
  2. Pomidor i cebulę pokrój w drobną kosteczkę. Wymieszaj je z łyżeczką oliwy, dopraw solą i pieprzem.
  3. Na gotowe tosty z serem, połóż po łyżeczce przygotowanej salsy i ułóż je na talerzyku, ozdób listkami bazylii.


Źródło przepisu: Przepis pochodzący z Książki z Przepisami Programu Edukacyjnego "Żyj smacznie i zdrowo"


Przepis dodany przez:

Posty : 0

Przepisy: 22


Oceń przepis:

Średnia ocena: 5.00 Ocen: 2

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE