Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Domowy schab na kanapki


21.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 1 kg  schabu
  • 4 łyżki  majonezu
  • przyprawa typu vegeta
  • majeranek
  • 2 sztuki liście laurowe
  • 3 sztuki ziarna ziela angielskiego
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. Mięso umyj i osusz. Następnie natrzyj vegetą, pieprzem, majerankiem i posmaruj dwiema łyżkami majonezu. Tak przygotowany schab zawiń w folię spożywczą i włóż do lodówki na minimum 3 godziny.
  2. W garnku zagotuj 1,5 l wody. Dodaj 2 łyżki majonezu, listki laurowe, ziele angielskie, sól i pieprz. Do gotującej się wody włóż zamarynowane mięso. Gotuj pod przykryciem przez 7 minut.
  3. Następnie zdejmij z ognia i nie odkrywając zostaw, żeby wystygło. Gdy mięso wystygnie ponownie wstaw je na ogień i gotuj przez 7 minut. Po tym czasie zdejmij z ognia i odstaw do całkowitego wystygnięcia.
  4. Zimny schab owiń w folię i schłodź w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 4.00 Ocen: 1

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE