Dzisiaj jest: Sobota, 23.09.2017 Imieniny: Tekli i Bogusława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Domowy ser żółty


15.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1.2 kg  twarogu
  • 1 l  mleka
  • 1/2 kostki  masła
  • 1 łyżeczka  soli
  • 1 łyżeczka  sody
  • 1 łyżeczka  octu
  • 1 sztuka jajko
  • kminek
  • papryka
  • pieczarki

Sposób przyrządzania:

  1. Mleko zagotuj i dodaj rozkruszony ser. Gotuj, mieszając, przez 5-10 minut. Ostudź i odcedź na gęstym sicie.
  2. Włóż do garnka masło, ser i sól. Wymieszaj i lekko podgrzewaj. Dodaj jajko oraz ocet i mieszaj, aż masa będzie lejąca.
  3. Pod koniec podgrzewania wsyp sodę i jeszcze chwilę gotuj. Dodaj kminek, paprykę lub pieczarki.
  4. Wlej do wysokiego naczynia i odstaw do ostygnięcia.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE