Dzisiaj jest: Wtorek, 23.04.2024 Imieniny: Jerzego i Wojciecha



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5865

Francuskie pakieciki


Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 4 sztuki jajka
  • 4 plastry  szynki
  • 3 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę i dodaj do jajek. Następnie dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na 15 małych kwadratów. Na 14 kwadratów wyłóż farsz jajeczno-szynkowy i posyp słodką papryką.
  3. Kwadraciki zwiń w pakieciki i każde ciasteczko obwiąż paskiem wyciętym z pozostałego ciasta.
  4. Gotowe pakieciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!


Źródło przepisu: Przepisy czytelników


Przepis dodany przez:

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Czereśnie suszone Czereśnie suszone

Producent: Helio


W linii bakalii bez konserwantów firmy Helio pojawiła się kolejna nowość - suszone czereśnie. Produkt jest naturalnie suszony, a nie kandyzowany. Czereśnie to smak lata, który dzięki temu produktowi można t

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Jedzenie emocjonalne Jedzenie emocjonalne

Julie M. Simon

Wydawnictwo: Vital


Pudełko lodów po pełnym stresu i niepokoju dniu w pracy. Kilka paczek chipsów naraz, a potem ból brzucha, bo nie radzisz sobie z nawracającymi stanami lękowymi. Przejadasz się, bo desper

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE