Dzisiaj jest: Piątek, 17.01.2020 Imieniny: Antoniego i Rościsława



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Francuskie pakieciki


18.05.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

francuska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 250 g  ciasta francuskiego
  • 4 sztuki jajka
  • 4 plastry  szynki
  • 3 łyżki  śmietany 18%
  • sól
  • pieprz
  • słodka papryka

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę i dodaj do jajek. Następnie dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.
  2. Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na 15 małych kwadratów. Na 14 kwadratów wyłóż farsz jajeczno-szynkowy i posyp słodką papryką.
  3. Kwadraciki zwiń w pakieciki i każde ciasteczko obwiąż paskiem wyciętym z pozostałego ciasta.
  4. Gotowe pakieciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE