Przygotowanie:
Kuchnia:
francuska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 250 g ciasta francuskiego
- 4 sztuki jajka
- 4 plastry szynki
- 3 łyżki śmietany 18%
- sól
- pieprz
- słodka papryka
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź, obierz i pokrój w kostkę. Szynkę pokrój w kostkę i dodaj do jajek. Następnie dodaj śmietanę, dopraw do smaku solą, pieprzem i wymieszaj.
- Ciasto francuskie rozwiń, pokrój na 15 małych kwadratów. Na 14 kwadratów wyłóż farsz jajeczno-szynkowy i posyp słodką papryką.
- Kwadraciki zwiń w pakieciki i każde ciasteczko obwiąż paskiem wyciętym z pozostałego ciasta.
- Gotowe pakieciki ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 25 minut w temperaturze 180 st. C.
Źródło przepisu: Przepisy czytelników