Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Galaretka drobiowa z warzywami


01.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka golonka z indyka
  • 2 łyżki  kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka mała marchewka
  • kilka ziaren pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżka  żelatyny
  • 1 kostka  bulionowa
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Golonkę, marchewkę i kostkę bulionową zalej niewielką ilością wody, gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
  2. Ugotowaną golonkę oczyść z kostek i podziel na kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce. Połącz z powstałym rosołem, przecedzając przez sito.
  3. Dodaj kukurydzę, pieprz i rozpuszczoną żelatynę. Przelej do salaterki i odstaw do zastygnięcia. Podawaj skropioną sokiem z cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE