Dzisiaj jest: Poniedziałek, 20.01.2020 Imieniny: Fabiana i Sebastiana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Galaretka drobiowa z warzywami


01.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 5 osób


Składniki

  • 1 sztuka golonka z indyka
  • 2 łyżki  kukurydzy konserwowej
  • 1 sztuka mała marchewka
  • kilka ziaren pieprzu kajeńskiego
  • 1 łyżka  żelatyny
  • 1 kostka  bulionowa
  • sok z 1/2 cytryny

Sposób przyrządzania:

  1. Golonkę, marchewkę i kostkę bulionową zalej niewielką ilością wody, gotuj na wolnym ogniu do miękkości.
  2. Ugotowaną golonkę oczyść z kostek i podziel na kawałki. Marchewkę zetrzyj na tarce. Połącz z powstałym rosołem, przecedzając przez sito.
  3. Dodaj kukurydzę, pieprz i rozpuszczoną żelatynę. Przelej do salaterki i odstaw do zastygnięcia. Podawaj skropioną sokiem z cytryny.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE