Dzisiaj jest: Czwartek, 14.11.2019 Imieniny: Serafina i Rogera



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Galaretka wieprzowo-drobiowa


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki nogi wieprzowe
  • 1 sztuka golonka wieprzowa
  • 2 sztuki udka z kurczaka
  • 2-3 sztuki marchewki
  • groszek konserwowy
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym garnku zagotuj wodę i włóż do niej opłukane nogi wieprzowe, golonkę i udka kurczaka. Gdy się zagotuje, odszumuj i zmniejsz ogień.
  2. Marchew obierz, umyj i włóż do garnka z mięsem. Dodaj przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz. Pod koniec gotowania włóż czosnek.
  3. Gdy mięso będzie odchodzić od kości, odcedź wywar do innego garnka.
  4. Pokrój drobno mieso i marchewkę. Włóż do wywaru i gotuj chwilę. Wsyp do miseczek po łyżce groszku i zalej wywarem z mięsem i marchewką. Po wystudzeniu wstaw do lodówki, by galaretka zastygła.
  5. Gotową galaretkę wyjmij z miseczek i ułóż na półmisku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE