Dzisiaj jest: Wtorek, 17.07.2018 Imieniny: Bogdana i Aleksego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Galaretka wieprzowo-drobiowa


22.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 3 sztuki nogi wieprzowe
  • 1 sztuka golonka wieprzowa
  • 2 sztuki udka z kurczaka
  • 2-3 sztuki marchewki
  • groszek konserwowy
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • 3 ząbki  czosnku
  • sól
  • pieprz

Sposób przyrządzania:

  1. W dużym garnku zagotuj wodę i włóż do niej opłukane nogi wieprzowe, golonkę i udka kurczaka. Gdy się zagotuje, odszumuj i zmniejsz ogień.
  2. Marchew obierz, umyj i włóż do garnka z mięsem. Dodaj przyprawy: liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz. Pod koniec gotowania włóż czosnek.
  3. Gdy mięso będzie odchodzić od kości, odcedź wywar do innego garnka.
  4. Pokrój drobno mieso i marchewkę. Włóż do wywaru i gotuj chwilę. Wsyp do miseczek po łyżce groszku i zalej wywarem z mięsem i marchewką. Po wystudzeniu wstaw do lodówki, by galaretka zastygła.
  5. Gotową galaretkę wyjmij z miseczek i ułóż na półmisku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Scrat07

Posty : 14

Przepisy: 301


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE