Dzisiaj jest: Piątek, 20.10.2017 Imieniny: Ireny i Kleopatry



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Grissini z otrębami i solą morską


08.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

włoska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 3 - 4 osób


Składniki

  • 50 g  otrębów pszennych lub żytnich
  • 200 g  mąki pszennej chlebowej
  • 1/2 opakowania  drożdży instant
  • 150 ml  ciepłej wody
  • 1 szczypta  cukru
  • 1 szczypta  soli
  • 2 łyżki  oliwy
  • sól morska do obtoczenia

Sposób przyrządzania:

  1. Mąkę wymieszaj z otrębami, cukrem, solą i drożdżami. Dodaj wodę i zagniataj ciasto, stopniowo dodając oliwę. Wyrabiaj ciasto przez kilka minut. Przykryj i odstaw do wyrośnięcia.
  2. Gotowe ciasto rozwałkuj na oprószonej mąką stolnicy, potnij na cienkie paski. Każdy pasek skręć i ułóż na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Paluszki posmaruj oliwą i posyp solą morską.
  3. Piecz 10 minut w temperaturze 190 st. C.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE