Dzisiaj jest: Poniedziałek, 21.10.2019 Imieniny: Urszuli i Hilarego



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5849

Hiszpańskie oliwki marynowane z figami i pomarańczami


31.12.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

hiszpańska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 3 osób


Sposób przyrządzania:

  1. Wlej ocet do rondelka.
  2. Odkrój trzy lub cztery paski skórki z pomarańczy, za pomocą ostrego noża lub skrobaczki do warzyw. Pokrój je na drobne kawałki i dodaj do octu razem z liśćmi laurowymi.
  3. Wyciśnij sok pomarańczowy i wlej do rondelka. Podgrzej i duś na małym ogniu, aż płyn zredukuje się o połowę.
  4. Wlej oliwę z oliwek i miód do mikstury z octu i pomarańczy, dodaj oliwki i figi. Wymieszaj delikatnie i pozostaw w powstałej marynacie 20-30 minut przed podaniem.
  5. Alternatywnie, przykryj i przechowuj w lodówce do 3 godzin.
  6. Najlepiej podawaj w temperaturze pokojowej.



Przepis dodany przez:

Natalia_cooking

Posty : 0

Przepisy: 32


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Który z zagranicznych tzw. superfoods uważasz za najlepszy?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Insulinooporność. Dieta dla zdrowia Insulinooporność. Dieta dla zdrowia

Dorota Drozd

Wydawnictwo: RM


Insulinooporność to według definicji stan obniżonej wrażliwości tkanek na działanie insuliny. Choroba jest podstępna, ponieważ jej objawy przez długi czas pozostają utajone. Następstwem teg

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE