Dzisiaj jest: Sobota, 24.02.2018 Imieniny: Macieja i Bogusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5791

Jajeczka galaretki


15.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 1.5 kg  ćwiartek z kurczaka
  • 3 sztuki duże marchewki
  • 1 sztuka puszka groszku
  • 5 sztuk jajek
  • 50 g  żelatyny
  • kilka gałązek natki pietruszki
  • sól
  • pieprz
  • wydmuszki

Sposób przyrządzania:

  1. Do garnka wlej 3 litry wody. Wrzuć do niej kurczaka i obrane marchewki. Gotuj przez 40 minut, aż mięso i warzywa będą miękkie.
  2. Następnie wyjmij kurczaka i marchew, przestudź i drobno pokrój. Powstały bulion dopraw do smaku solą oraz pieprzem.
  3. Żelatynę rozpuść w 1/2 szklanki zimnej wody. Następnie dodaj ją do bulionu i wymieszaj.
  4. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i pokrój w drobną kostkę. Groszek odsącz z zalewy.
  5. W każdej wydmuszce ułóż trochę mięsa z kurczaka, pokrojoną marchewkę i jajka oraz groszek. Zalej wszystko gorącym wywarem. Tak przygotowane wydmuszki ustaw w wytłaczankach po jajkach i wstaw na noc do lodówki.
  6. Gdy galaretki dobrze stężeją, delikatnie oskub z nich skorupki. Tak przygotowane jajeczka ułóż na półmisku i udekoruj natką pietruszki i bukszpanem.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Cookie

Posty : 16

Przepisy: 501


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony napój rozgrzewający?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Pasta z pestkami dyni z brokułami Pasta z pestkami dyni z brokułami

Producent: Well Well Foods


Pasta z pestkami dyni z brokułami Well Well to delikatna w smaku pasta o aksamitnej konsystencji i kuszącym aromacie. Pestki dyni, które są jednym z głównych składników pasty to wspaniałe źródło wartości od

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Olej lniany Olej lniany

Iwan Nieumywakin

Wydawnictwo: Hartigrama


Książka poczytnego rosyjskiego autora o niedocenianych prozdrowotnych właściwościach oleju lnianego. Zawiera historię uprawy lnu i wykorzystywania jego włókna i nasion, przykłady zastosowań

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE