Dzisiaj jest: Czwartek, 27.02.2020 Imieniny: Gabriela i Anastazji



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5851

Jajka faszerowane masą serową


29.01.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 6 - 12 osób


Składniki

  • 250 g  sera Lazuretta błękitna
  • 6 sztuk jajek
  • 2-3 łyżki  majonezu
  • sól
  • pieprz
  • 2-3 sztuki gałązki koperku
  • kawior do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo. Po wystudzeniu obierz ze skorupek, przetnij na pół i wyjmij żółtka.
  2. Ser, żółtka, majonez, sól i pieprz wymieszaj na gładką masę. Tak przygotowanym farszem napełnij połówki jajek.
  3. Jajka ułóż na półmisku. Przed podaniem wierzch udekoruj kawiorem i gałązkami koperku.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie jest Twoje ulubione danie kuchni włoskiej?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE