Dzisiaj jest: Sobota, 21.07.2018 Imieniny: Daniela i Andrzeja



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5804

Jajka faszerowane pastą łososiową


12.08.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 8 sztuk jajek ugotowanych na twardo
  • 2 opakowania  serka o smaku łososiowym
  • 1 plaster  łososia wędzonego na zimno
  • sól
  • kolorowy pieprz
  • majonez
  • sałata

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupek i przekrój na pół. Ostrożnie wyjmij żółtka, a białka odłóż.
  2. Rozgnieć żółtka widelcem. Dodawaj po łyżce serka o smaku łososiowym i delikatnie wymieszaj. Masa powinna być gęsta.
  3. Łososia drobno posiekaj i połącz z masą. Dopraw solą i pieprzem.
  4. Na liściach sałaty ułóż białka, a następnie delikatnie nadziewaj je masą łososiową. Udekoruj majonezem.
  5. Przed podaniem schłodź jajka w lodówce.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

Daisy07

Posty : 13

Przepisy: 170


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony smak lodów?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Bio żurawina Bio żurawina

Producent: Bakalland


Bio żurawina firmy Bakalland to pierwsze na rynku, całe owoce żurawiny całkowicie pozbawione dodatku cukru - zawierają tylko naturalnie występujące cukry. Aby nadać kwaśnym owocom żurawiny delikatnej nuty s

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Dieta raw food Dieta raw food

Karolina i Maciej Szaciłło

Wydawnictwo: Zwierciadło


Oczyść swój organizm „na surowo” i dostarcz mu bomby witaminowej! Moda na raw food opanowała cały świat. Dotarła również do Polski. Nic dziwnego - każdy, kto zastosował „surową” dietę, pocz

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE