Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 4 osób
Składniki
- 4 sztuki duże jajka ugotowane na twardo
- 3 łyżki gęstego majonezu
- 1 łyżka koncentratu buraczanego
- kawałek marynowanej czerwonej papryki
- papryka słodka mielona
- sól
- pieprz
- chili
- kiełki do dekoracji
|
|
Sposób przyrządzania:
- Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i ostrożnie usuń żółtka. Żółtka utrzyj z majonezem.
- Do powstałej masy żółtkowej dodaj koncentrat buraczany, zmiksowaną marynowaną paprykę oraz chili i mieloną paprykę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
- Tak przygotowaną pastą napełnij połówki jajek. Udekoruj kiełkami.
Źródło przepisu: Poradnik Domowy