Dzisiaj jest: Niedziela, 24.09.2017 Imieniny: Gerarda i Teodora



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5777

Jajka faszerowane pastą majonezowo-buraczaną


14.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 4 osób


Składniki

  • 4 sztuki duże jajka ugotowane na twardo
  • 3 łyżki  gęstego majonezu
  • 1 łyżka  koncentratu buraczanego
  • kawałek marynowanej czerwonej papryki
  • papryka słodka mielona
  • sól
  • pieprz
  • chili
  • kiełki do dekoracji

Sposób przyrządzania:

  1. Jajka obierz ze skorupek, przekrój na pół i ostrożnie usuń żółtka. Żółtka utrzyj z majonezem.
  2. Do powstałej masy żółtkowej dodaj koncentrat buraczany, zmiksowaną marynowaną paprykę oraz chili i mieloną paprykę. Dopraw do smaku solą oraz pieprzem i wymieszaj.
  3. Tak przygotowaną pastą napełnij połówki jajek. Udekoruj kiełkami.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

sanica

Posty : 17

Przepisy: 662


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE