Dzisiaj jest: Czwartek, 24.01.2019 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5831

Jajka w skorupce


19.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 7 sztuk jajek
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. 6 jajek ugotuj na twardo, przekrój na pół, nie uszkadzając skorupki. Wydrąż łyżeczką, żółtka i białka drobno posiekaj. Cebulkę posiekaj, podduś na łyżce masła, ostudź, dodaj do jajek.
  2. Zioła posiekaj, przełóż do masy, wbij jajko, dopraw do smaku. Masą napełnij skorupki, oprósz bułką tartą, dociśnij mocno i smaż na rumiano na maśle.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione kiszone warzywa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Risotto z suszonymi grzybami Shiitake Risotto z suszonymi grzybami Shiitake

Producent: Jantex


Grzyby Shiitake znane są ze swoich niezwykłych właściwości leczniczych. Co ważne, nie tracą na swojej wartości kulinarnej również w formie suszonej. Po namoczeniu w ciepłej wodzie odzyskują swój kształt i k

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Nie daj się alergii Nie daj się alergii

Katarzyna Turek

Wydawnictwo: M


Czym, tak naprawdę różni się alergia od nietolerancji pokarmowej? Co to jest dieta eliminacyjna? Co robić, aby zmniejszyć ryzyko wystąpienia alergii u dziecka? Dlaczego gluten, laktoza i ml

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE