Dzisiaj jest: Środa, 22.01.2020 Imieniny: Anastazegoi, Dzień Dziadka



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Jajka w skorupce


19.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 4 - 6 osób


Składniki

  • 7 sztuk jajek
  • 1 sztuka cebula
  • sól
  • pieprz
  • 1/2 szklanki  bułki tartej
  • masło

Sposób przyrządzania:

  1. 6 jajek ugotuj na twardo, przekrój na pół, nie uszkadzając skorupki. Wydrąż łyżeczką, żółtka i białka drobno posiekaj. Cebulkę posiekaj, podduś na łyżce masła, ostudź, dodaj do jajek.
  2. Zioła posiekaj, przełóż do masy, wbij jajko, dopraw do smaku. Masą napełnij skorupki, oprósz bułką tartą, dociśnij mocno i smaż na rumiano na maśle.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE