Dzisiaj jest: Piątek, 24.01.2020 Imieniny: Felicji i Tymoteusza



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5850

Jajka z kaparami


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki  twarożku homogenizowanego
  • 2 łyżki  majonezu
  • pikantna papryka w proszku
  • kilka kaparów
  • 2 sztuki cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • natka pietruszki
  • natka marchewki
  • kawałek czerwonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka ugotowanych na twardo jajek utrzyj z twarożkiem i majonezem na jednolitą masę. Dodaj do smaku sól i pieprz oraz pikantną paprykę.
  2. Kapary pokrój, połącz z masą. Drobno posiekaj cebulkę wraz ze szczypiorkiem i dodaj do masy.
  3. Gotową masą wypełnij białka, udekoruj majonezem, natką marchwi i pietruszki oraz kawałkami papryki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jaki jest Twój ulubiony rodzaj mięsa?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Soki w technologii HPP Soki w technologii HPP

Producent: Victoria Cymes


Producent świeżych soków - firma Victoria Cymes jako pierwsza na polskim rynku wprowadziła technologię HPP (High Pressure Processing) do utrwalania soków tłoczonych na zimno. Soki utrwalane w tej technologi

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Tłuszcz leczy, cukier zabija Tłuszcz leczy, cukier zabija

Bruce Fife

Wydawnictwo: Vital


Zastąpienie tłuszczu w diecie rafinowanymi węglowodanami w ciągu ostatnich 40 lat doprowadziło do dramatycznego pogorszenia zdrowia całego społeczeństwa. Najpopularniejszy autor propagujący

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE