Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Jajka z kaparami


02.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 2 - 3 osób


Składniki

  • 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
  • 2 łyżki  twarożku homogenizowanego
  • 2 łyżki  majonezu
  • pikantna papryka w proszku
  • kilka kaparów
  • 2 sztuki cebulki dymki ze szczypiorkiem
  • natka pietruszki
  • natka marchewki
  • kawałek czerwonej papryki

Sposób przyrządzania:

  1. Żółtka ugotowanych na twardo jajek utrzyj z twarożkiem i majonezem na jednolitą masę. Dodaj do smaku sól i pieprz oraz pikantną paprykę.
  2. Kapary pokrój, połącz z masą. Drobno posiekaj cebulkę wraz ze szczypiorkiem i dodaj do masy.
  3. Gotową masą wypełnij białka, udekoruj majonezem, natką marchwi i pietruszki oraz kawałkami papryki.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE