Przygotowanie:
Kuchnia:
polska
Poziom trudności:
Kaloryczność porcji:
1 porcja dla: 2 - 3 osób
Składniki
- 3 sztuki ugotowane na twardo jajka
- 2 łyżki twarożku homogenizowanego
- 2 łyżki majonezu
- pikantna papryka w proszku
- kilka kaparów
- 2 sztuki cebulki dymki ze szczypiorkiem
- natka pietruszki
- natka marchewki
- kawałek czerwonej papryki
|
|
Sposób przyrządzania:
- Żółtka ugotowanych na twardo jajek utrzyj z twarożkiem i majonezem na jednolitą masę. Dodaj do smaku sól i pieprz oraz pikantną paprykę.
- Kapary pokrój, połącz z masą. Drobno posiekaj cebulkę wraz ze szczypiorkiem i dodaj do masy.
- Gotową masą wypełnij białka, udekoruj majonezem, natką marchwi i pietruszki oraz kawałkami papryki.
Źródło przepisu: Najlepsze Wielkanocne Przepisy