Dzisiaj jest: Środa, 18.10.2017 Imieniny: Łukasza i Juliana



Ilość przepisów kulinarnych w serwisie: 5780

Jajka z papryką


03.04.2014
Rozmiar tekstu: AAA
PDFDrukuj


Przygotowanie:

Kuchnia:

polska

Poziom trudności:

Kaloryczność porcji:



Metryczne | Imperialne

1 porcja dla: 1 - 2 osób


Składniki

  • 2 sztuki jajka ugotowane na twardo
  • 1/2 sztuki papryki
  • 1 sztuka pomidor
  • 1 sztuka ogórek
  • 1 sztuka por
  • 2 łyżki  oleju
  • sok z cytryny
  • sól
  • pieprz
  • cukier
  • koperek
  • natka pietruszki

Sposób przyrządzania:

  1. Odetnij kawałek ogórka wielkości kieliszka, ostrożnie wydrąż miąższ, pozostawiając kawałek skórki, tak żeby jej nie uszkodzić.
  2. Nożyczkami wytnij ząbki, włóż skórkę do kieliszka, a w niej umieść przygotowane białko.
  3. Paprykę, por i pomidor drobno posiekaj. W misce wymieszaj olej, sok z cytryny, posiekane koperek i natkę pietruszki. Dopraw sos do smaku solą, pieprzem i cukrem. Do sosu dodaj pokrojone paprykę i pomidor. Wymieszaj. Powstałą masą napełnij białko jajka.
Smacznego!



Przepis dodany przez:

vanilinka

Posty : 17

Przepisy: 627


Oceń przepis:

Średnia ocena: 0.00 Ocen: 0

SONDA


Jakie są Twoje ulubione grzyby?


Archiwum sond »

NOWOŚCI PRODUKTOWE

Morwa biała - herbatka ziołowa Morwa biała - herbatka ziołowa

Producent: Herbapol


Liść morwy białej wpływa na utrzymanie prawidłowej gospodarki węglowodanowej organizmu. Poprzez spowolnienie działania enzymów biorących udział w trawieniu węglowodanów przyczynia się do utrzymania prawidło

WIĘCEJ



NOWOŚCI PRODUKTOWE

NOWOŚCI WYDAWNICZE

Leczenie odżywianiem. Refluks Leczenie odżywianiem. Refluks

Kimberly A. Tessmer

Wydawnictwo: Illuminatio


Choroba refluksowa przełyku jest jedną z najczęściej występujących chorób przewodu pokarmowego. Każdego dnia około 10% populacji krajów rozwiniętych doświadcza objawów refluksu, który powo

WIĘCEJ



NOWOŚCI WYDAWNICZE